Iata care sunt normele de alimentatie de care trebuie sa tinem seama, daca dorim ca dezvoltarea si viata cainelui nostru sa fie armonioase : 1. Apa de baut Trebuie sa fie suficienta, prospata, reinnoita, lasata la dispozitia cainelui. Trebuie sa stim ca ratia medie de apa de baut pentru un caine este de 60 ml/kg de greutate corporala in fiecare zi, fiind mai crescuta la catelele care alapteaza, in perioada cand este cald sau cand a depus un efort prelungit. 2. Respectarea tranzitiilor alimentare Orice schimbare de regim alimentar se face progresiv, pe parcursul unei saptamani, pentru a permite cainelui sa se adapteze pe plan gustativ, digestiv si metabolic. De asemenea trebuie sa stim ca flora digestiva a cainelui relativ la meniul alimentar este mult mai specializata, cele 7 zile fiind necesare ca microflora intestinala sa se reconstituie pentru a digera noile alimente. 3. Mese regulate Cainele nu este fericit decat daca primeste masa la aceiasi ora, in aceiasi gamela, in acelasi loc. Numarul de mese va fi stabilit in functie de starea fiziologica a animalului, care va fi reevaluata periodic. 4. Controlul cantitatii alimentelor oferite. Aceasta se face tinand seama de nevoile energetice cotidiene si de valoarea calorica a fiecarui aliment, cantitatile fiind evaluate in functie de evolutia greutatii cainelui, pentru a se evita alunecarea spre obezitate. 5. Oferirea unui regim echilibrat Fie ca este familial suau industrial, alimentatia cainelui trebuie sa tina seama de cele trei criterii fudamentale : talia (mica, mijlocie, mare), nivelul de activitate fizica si fiziologica (activa, sportiva, reproducere) si varsta (catel, matur, batran). 6. Utilizarea rationala a alimentelor In cazul alimentatiei industriale, trebuie sa tinem seama de sfaturile fabricantului. In alimentatia familiala nu trebuie sa mai actionam dupa celebrele � Manaca ce mananc si eu �, � Mananca ce ii place �, � Nu mananca decat� � ; trebuie sa avem in minte tot timpul ca resturile menajere, fripturile, sucurile, prajiturile, ciocolata nu fac totusi parte din hrana unui caine. 7. O igiena satisfacatoare. Pentru alimentatia familiara, trebuie ca produsele din care preparam hrana sa nu fie alterate, pentru alimentatia industriala acest risc este destul de scazut. In cazurile in care continutul unei cutii se ofera in mai multe transe, sau se prepara masa pentru mai multe mese, trebuie sa avem grija ca aceasta sa fie pastrata in conditii optime. Dupa masa cainelui, resturile se arunca si castronul se spala. 8. Controlul rezultatelor individuale Eficacitatea regimului alimentar si adaptarea cainelui la acesta trebuie verificate prin observarea atenta, de cate ori este nevoie, a greutatii, a calitatii parului, aspectul excrementelor, a apetitului si tonusului cainelui si a comportamentului sau cotidian. 9. Consultarea medicului veterinar Prin formarea sa, medicul veterinar trebuie sa fie dieteticianul cainelui, fie ca acesta este sanatos sau bolnav.
2005120162944hrana1
2005120162944hrana1
2005120162944hrana1
2005120162944hrana1
2005120162944hrana1
2005120162944hrana1
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pufuletiexpirati
Mesaj:
pufuletiexpirati
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.