Medicina traditionala chineza foloseste acupunctura ca metoda alternativa de tratatment de mai bine de 3500 de ani. Acupunctura amplifica procesele de vindecare ale organismului, beneficiile sale fiind deja demonstrat intr-o multime de afectiuni. Daca la om acupunctura nu mai este o noutate, in ultimii ani, aceasta metoda complementara de tratament castiga tot mai mult teren in cabinetele veterinare; nu doar in tarile occidentale, ci si la noi in tara. Insa cat de miraculoase sunt efectele sale pentru animalele noastre?! Sa vedem!
Conform viziunii medicinei chineze stravechi, forta vietii denumita Qi sau chi circula prin corp prin intermediul a 14 canale numite meridiane. Aceasta bioenergie regleaza toate procesele fizice si mentale. Fortele antagoniste ale trupului yin si yang trebuie sa se afle in echilibru pentru ca chi-ul sa poata curge optim prin corp. meridianele isi cursul prin strafundurile tesuturilor si organelor, existand totusi 360 de puncte in care se afla spre suprafata corpului. Acestea sunt stimulate in cadrul acestei stiinte pentru a regla activitatea anumitor organe sau tesuturi.
Spre deosebire de medicina moderna, unde se folosesc medicamentele sau bisturiul pentru a tratata local o afectiune, medicina chineza straveche se adrseaza restabilirii echilibrului energetic al organismului si implicit ameliorarii oricarei afectiuni existente. Conform ideologiei lor, o problema existenta intr-un anumit loc, atrage cu sine dereglari si in alte parti ale organismului.
Pe scurt aceasta este filosofia care sta la baza acupuncturii. In aceasta tehnica se folosesc ace foarte ascutite, ferme, dar elastice, care sunt aplicate in anumite puncte, la o adancime si pentru o durata binecunoscuta de catre specialistul in acupunctura. Reusita tratamentului este influenatata in mod major de experienta si indemanarea medicului sau terapeutului.
Tot mai multe universitatii de medicina veterinara din vest includ in programa lor cursuri de acupunctura si tot mai multi medici veterinari ofera si acest tip de terapie pacientilor lor.
Efectele acupuncturii sunt multiple. In primul rand prin stimularea meridianelor se obtine un efect de crestere a imunitatii organismului. Rezultate incredibile s-au obtinut in cadrul alienarii durerii: acupunctura reuseste sa blocheze transmiterea semnalului dureros de la receptor la creier. De asemenea, acupunctura stimuleaza secretia de hormoni, cum ar fi endorfina (hormonul fericirii), cu rol esential in procesele de recuperare si de reducere a stresului. Acupunctura mai stimuleaza si producerea de celule sangvine albe si rosii, precum si secretia de suc gastric. Reduce tensiunea arteriala, regleaza ritmul cardiac si ajuta circulatia sangelui prin tot corpul.
Ce afectiuni pot fi tratate prin acupunctura la animale?
Problemele articulare, ale coloanei vertebrale si durerile sunt cele in care s-au obtinut cele mai bune rezultate, insa lista este mult mai lunga:
Rezultate obtinute prin acupunctura la animale pot fi miraculoase, sau pot lipsi. Conform unui studiu in 25% dintre cazuri s-a obtinut o ameliorare pe termen lung a simptomelor, in 50% dintre cazuri s-au obtinut rezultate remarcabile pe termen scurt, iar in restul de 25% dintre cazuri nu s-a observat nicio imbunatatire a starii de sanatate a animalelor supuse pisiacupuncturii.
Acupunctura nu este o manevra dureroasa nici pentru om, nici pentru animale. Animalele de obicei accepta terapia fara prea mult scandal. Rezultatele apare dupa aproximativ 8-10 sedinte, efectuate saptamanal sau lunar. Acupunctura veterinara nu se adreseaza doar cainilor si pisicilor, ci si cailor, pasarilor, reprilelor, ierbivore mari, rozatoare etc.
Chiar daca acupunctura nu reuseste sa trateze definitv o afectiune la animalul vostru iubit, cu siguranta merita sa incercati si aceasta terapie alternativa pentru a ameliora temporar durerea resimtita de acesta.
acupuncture-dog-0n
acupuncture-pisi
acupuncture-dog-0n
acupuncture-pisi
acupuncture-dog-0n
acupuncture-pisi
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pufuletiexpirati
Mesaj:
pufuletiexpirati
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.