O_o Avantajele folosirii clickerului in dresaj O_o
Plimbarea cu un caine needucat este un chin atat pentru stapan si patruped, cat si pentru celelalte persoane din jur. Dresajul este esential pentru cainele din ziua de azi. Pentru ca nu toti stapanii de caini isi permit sau isi doresc sa-si trimita cainele la un dresor specializat, lectiile de dresaj au loc acasa. Una dintre cele mai folosite tehnici de dresaj este utilizarea clickerului. Clickerul este eficient si in dresarea altor specii de animale cum ar fi: pisicile, caii, delfini etc.
Ce este clickerul?
Clickerul este un dispozitiv format dintr-o lamela de metal amplasata pe o cutiuta din plastic, cu rol de camera de rezonanta. La apasare, lamela metalica produce un sunet scurt si puternic sub forma de “click”.
Ce este dresajul cu clickerul?
Dresajul cu clickerul este o metoda de recompensare pozitiva a unui anumit comportament. Principiul de functionare este simplu: cainele executa comanda oferita de noi, moment in care aude “click” si primeste o recompensa.
Cum functioneaza dresajul cu clickerul?
Dresajul cu clickerul poate fi inceput la varsta de 8 saptamani sau oricand pe parcursul vietii cainelui. Nu exista animal care sa nu reactioneze pozitiv la aceasta forma de dresaj.
Pentru un caine neinitiat clickerul nu inseamna nimic, decat un sunet puternic. De aceea la inceput clickerul trebuie asociat cu recompensarea.
Aveti la indemana niste gustari delicioase, usor de mancat, cum ar fi bucatele de branza sau carnaciori. Oferiti cainelui recompensa, moment in care declansati si clickul. Repetati exercitiul de cateva ori pe zi, mai multe zile la rand. Cainele va asocia sunetul specific cu recompensa.
Daca ati apasat clickerul accidental, oferiti recompensa. Nu dorim ca patrupedul sa se simta pacalit si sa ii fie inselate asteptarile, cel putin nu in cadrul primelor lectii, cand vrem sa introducem clickerul.
Nu lasati copiii sa se joace cu clickerul. Chiar si de la departare, din alta camera, sunetul poate fi auzit de caine, care se asteapta sa fie recompesat.
In timp, va fi suficient sa folositi clickerul pentru ca sa apreciati o anumita actiune a cainelui. In loc sa il certati, veti utiliza clickerul pentru a-i recompensa comportamentul dorit.
Clickerul se foloseste cu succes si pentru insusirea altor comenzi, invatarea de trucuri etc. De aceea recomandam sa prezentati clickerul cainelui inainte de a incepe orice forma de dresaj. Beneficiile clickerului
In primul rand, clickerul permite consolidarea relatiei dintre caine si stapan, prin faptul ca se renunta la orice forma de pedeapsa, in schimbul aprecierii comportamentului pozitiv cu clickerul. Cu fiecare click, cainele este apropiat si mai mult de stapan.
Clickerul tine loc de laude verbale. In momentul in care spunem “Bravo” cainelui, in functie de starea de spirit, putem avea tonalitati diferite. Iar cainii sunt extrem de sensibili la limbajul nostru si ii putem induce in eroare. Clickerul in schimb, produce aceleasi sunet de fiecare data, care este corect perceput de caine. Ba mai mult, sunetul produs de clicker poate fi auzit de la departare si poate fi recunoscut usor daca este galagie (razbate dintr-o sumedenie de alte sunete).
Clickerul este un dispozitiv de dimensiuni mici, in consecinta poate fi carat oriunde. Astfel nu mai este necesar sa purtati mereu la voi o punguta cu recompense.
Clickerul ajuta stapanul sa comunice cat mai eficient si corect cu animalul. Cainele va invata manierele casei, dar si cele din societate. Click cu click el va fi mai disciplinat, mai relaxat si mi fericit.
clicker2
clicker-0n
clicker2
clicker-0n
clicker2
clicker-0n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pufuletiexpirati
Mesaj:
pufuletiexpirati
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.